PRIZREN – KOSOVO

Jedna od popularnih destinacija na Kosovu je, Prizren, poznati je kao „Grad muzej“ ili „najlepši grad na Kosovu“. Smješten na obroncima Šar-planina na Kosovu i pored obala Prizrenske Bistrice, ovaj zapanjujući grad je žarište kosovskog turizma i definitivno mora se posetiti na bilo kom putovanju na Kosovu. Uz fantastičnu hranu, kulturne događaje i okruženi prelepom prirodom, u Prizrenu možete videti mnogo vrhunskih stvari. Ali ako tražite zabavne stvari u Prizrenu na Kosovu, za samo nekoliko dana ili možda nedelju dana, evo naših najboljih izbora.

Šta videti i raditi u Prizrenu?

Iako ih ima još, izabrali smo 10 najboljih stvari koje ćemo videti u Prizrenu: Izgrađena u 11. veku, impresivna Prizrenska tvrđava pruža najbolji pogled na grad i okolnu dolinu. Poznata i kao tvrđava Kaljaja, sagrađena je na brdu s pogledom na Bistricu Prizren, ali je uništena 1915. godine tokom Prvog svetskog rata. Petnaest minuta hoda do ruševina tvrđave prolazi pored ruševina pravoslavne crkve sv. Sveti Spasitelj. Ne možete propustiti posetu ovoj atrakciji u Prizrenu – uzmite kameru da biste slikali grad sa kanonom u prvom planu. Obnovljena je 2018. Godine.

Izgradio je Sinan-paša 1615. godine, Sinan-pašina džamija ima impresivnu kupolu i fasadu i upadljivu munaru. Izgrađen kamenjem iz obližnjeg srpskog pravoslavnog manastira Sveti Arhangeli koji je bio napušten i bio je u ruševinama do 17. veka. Vidljiva sa većine mesta u gradu, džamija ima upečatljiv enterijer koji se može videti kada molitve nema. Originalni kameni podovi i stolarija i dalje se mogu videti na ovim važnim znamenitostima u Prizrenu. Zidovi ovog turističkog mesta u Prizrenu prekriveni su citatima iz Kur’ana i prelepim cvetnim uzorcima. Ako možete da dodate samo džamiju na listu stvari koje treba da posetite u Prizrenu, ova atrakcija za razgledanje Prizrena je obavezna

Možda će ti se svideti i...